Hírek

28 már
Az Ipar Napja: élményalapú oktatás a Műszaki Karon
A XXI. századhoz igazodva újszerű, élményalapú oktatás bevezetésére törekszik a Debreceni Egyetem Műszaki Kara – hangzott el a felsőoktatási intézmény, a debreceni önkormányzat, valamint a Debreceni Akadémiai Bizottság Műszaki Szakbizottságának közös szervezésében szerdán tartott Az Ipar Napja Debrecenben című konferencián, a Nagyerdei Stadionban. A programhoz kapcsolódó szakkiállításon 30 iparvállalat mutatkozott be.
26 már
Ipari irányok az Ipar Napján
A régió iparát reprezentáló szakkiállítás és konferencia várja azokat, akik részt vesznek március 27-én Az ipar napja Debrecenben című nagyszabású rendezvényen. Egyebek mellett a Debreceni Egyetem Műszaki Karának képzéseit, ipari kapcsolatait és a városi önkormányzat gazdasági, városfejlesztési terveit is bemutatják.
25 már
Könyvek a jövő projektmenedzsereinek
Szakkönyveket adományozott a Debreceni Egyetem Műszaki Karán műszaki projektmenedzsment szakember szakirányú továbbképzésben tanulóknak a Projekt Management Institute szervezet Magyarországi Tagozata. A most induló képzést a munkaerőpiacon, a műszaki és IT területeken felmerülő egyre növekvő igények kielégítésére hozta létre az egyetem.
22 már
A magasban és a mélyben dolgozók biztonságáért
A legújabb biztonságtechnikai eszközök, megoldások mellett a vonatkozó munkabiztonsági szabályokat is áttekintették a Debreceni Egyetem Műszaki Karán pénteken rendezett Zuhanásbiztonsági Szakmai Napon. Ezek ismerete kiemelt jelentőségű, hiszen bár a halálos kimenetelű munkahelyi balesetek száma kis mértékben mérséklődött tavaly Magyarországon, a súlyos, csonkolással járó esetek száma jelentősen növekedett.
18 már
Kitüntetésben részesültek
A Debreceni Egyetem több professzora és oktatója vehetett át állami kitüntetést a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából. A díjazottak a gazdaság-, az orvos-, a műszaki-, a természet- és a bölcsészettudomány, valamint az agrárium elismert szakemberei.
04 már
Szabadjára engedhetik fantáziájukat
A Debreceni Egyetem Műszaki Karán tartották a CASA 15 nemzetközi építész hallgatói tervpályázat idei nyitórendezvényét. A megmérettetésen három országból csaknem kétszáz másodéves építészmérnök hallgató azt a feladatot kapta, hogy tervezzen egy közösségi funkcióval ellátott lakóházat egy debreceni telekre. A házigazda Debreceni Egyetem Építészmérnöki Tanszékét hatvan hallgató képviseli.
01 már
Kiberbiztonság a mérnökképzésben
Együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem Műszaki Kara és a magyar tulajdonú ACPM IT Tanácsadó Zrt. A szerződés jóvoltából a kar mérnök hallgatói naprakész, a gyakorlatban is használt kiberbiztonsági információkhoz juthatnak, ezáltal jobbá válnak a diploma megszerzése után az elhelyezkedési esélyeik.
29 feb
Német nagyköveti vizit az egyetemen
Ismerkedő látogatást tett szerdán a Debreceni Egyetemen Julia Gross, Németország magyarországi nagykövete. A diplomata elsőként egyetemi vezetőkkel tárgyalt, majd találkozott a Bölcsészettudományi Kar Germanisztikai Intézetének oktatóival és az intézmény német szakos hallgatóval is.
26 feb
A pilótaképzésről is tájékozódott a dél-ázsiai küldöttség
A Debreceni Egyetemen járt és a bangladesi hallgatók számának növelési lehetőségeiről egyeztetett a Bangladesi Népi Köztársaság bécsi nagykövetségének és állandó képviseletének delegációja. A diplomaták a Műszaki Karra is ellátogattak.
13 feb
Tálentumok – egyedülálló támogatás a Műszaki Kar hallgatóinak
Egy magánalapítvány is segíti a kiemelkedő teljesítményt nyújtó, hátrányos helyzetű hallgatókat a Debreceni Egyetem Műszaki Karán. A Debreceni Tálentumok Alapítványt egy vállalkozó hozta létre, aki két diplomáját is itt szerezte korábban és úgy érzi, sokat köszönhet az intézménynek. A legfrissebb pályázati kiírásra február 23-ig lehet jelentkezni.

Oldalak